Hotel Central

Adresa: Branimirova 3, ZAGREB, HR   Rezervacija: +385(0)1 4841 122, GSM: +385 (0) 98 256 135Rezervirajte

O Hotelu Central

HOTEL CENTRAL*** smješten je u samome središtu grada Zagreba, nasuprot glavnomu željezničkom kolodvoru i u blizini autobusnoga kolodvora te terminala za Zračnu luku Zagreb.

outdoor_3_htl_central

Nedaleko od hotela, na samo 10 minuta hoda, šećući jednim od najljepših zagrebačkih parkova, parkom Zrinjevac, naći ćete se na glavnome gradskom trgu i u povijesnoj jezgri grada. Nadohvat su popularni kafići, poznati muzeji, galerije, trgovine, tržnica Dolac i znamenitosti srednjovjekovnog grada.

Hotel je prilagođen smještaju poslovnih ljudi kao i za boravak turista na proputovanju kroz grad Zagreb. Gostima je na raspolaganju 63 komforno uređenih soba od kojih je 16 jednokrevetnih, 39 dvokrevetnih,  8 trokrevetnih te 4 obiteljske sobe.

U ugodnoj atmosferi blagovaonice poslužuje se buffet-doručak od 6.00 do 10.00 sati kako bismo se u potpunosti prilagodili Vašim obvezama i planovima.
Na atraktivnoj lokaciji s pogledom na živopisne zagrebačke ulice, na raspolaganju su Vam dvije dvorane za organizaciju konferencija i sastanke do 70 sudionika, opremljene s LCD projektorom, flip chartom i razglasom.

Za svoje goste osigurali smo parking u podzemnoj garaži Importanne centra (etaža -3), 100m od hotela.

Cijena za hotelske goste iznosi 150 kn (20 €) po danu. Parkiranje se plaća na recepciji hotela uz predočenje parkirne karte i vrijedi do odjave iz hotela. Parkirno mjesto nije potrebno rezervirati.

Za Vaš ugodan boravak ili organizaciju događanja, pobrinut će se naše gostoljubivo hotelsko osoblje.

Povijest hotela

Građevina (gradnja gosp. E. Eiswera na mjestu današnjeg hotela «Central» – «na uglu Petrinjske ulice naspram kolodvoru») sagrađena je 1893. godine.
Povijest hotela Central

Zgrada je u povijesti imala višestruku namjenu – najprije je bila svratište s restoranom Amerika i vinskim podrumom. Od 1930. godine gosp. Antun Gregorić je vodio hotel do zatvaranja 1947. godine.

Povijest hotela Central

Do ponovna otvaranja hotela 1952. godine u prostorijama zgrade bile su smještene kancelarije ratnih vojnih invalida te menza radionica državnih željeznica.

Ugostiteljsko poduzeće «Hotel Central» osnovano je 29.12.1951. godine odlukom NO Grada Zagreba kada preuzima hotel i od tada uspješno posluje.

Povijest hotela Central

Godine 1960. zgrada dvokatnica djelomično je srušena te je prema jedinstvenom projektu ing. V. Ugrenovića 1957.-1959. i «Arhitektonskog projektnog biroa UGRENOVIĆ – Zagreb» 1960. godine željezara Sisak u skladu s projektom i radioničkim nacrtima izradila skeletnu čeličnu konstrukciju zgrade sa četiri kata i mansardom.

Povijest hotela Central
U razdoblju od 1994. do 1996. izvršena je rekonstrukcija pročelja, krova i dijela soba, kada stoljetna građevina – hotel dobiva današnji izgled.

outdoor_1_htl_central

Ovješena ventilirajuća aluminijska strukturalna fasada prema projektu «Interkonzaltinga» iz Zagreba na čelu sa ing.arh. Rankom Lukasom i Antom Laburom prvi put izvedena je u Republici Hrvatskoj na metalnoj nosivoj konstrukciji s kaljenim reflektirajućim staklima i oblogama ALUCOBONDA, oblaganjem pročelja prizemlja crnim poliranim granitom Nero Assoluto te prekrivanjem krovne površine bakrenim limom. Godine 2001/2002. hotel je u potpunosti klimatiziran, 2007. uređena je dvorana Tomislav, a 2015. izvršena je posljednja adaptacija, uređenje i opremanje većeg dijela soba, recepcija i blagovaonica.

 

Sadržaji i usluge hotela

Za vrijeme boravka u hotelu gostima su na raspolaganju sljedeći sadržaji i usluge:

 • aperitiv-bar
 • blagovaonica
 • internetski kutak – besplatno korištenje hotelskog računala s priključkom za internet i pisačem u boji
 • automat-klub
 • parkiranje u podzemnoj garaži Importanne centra – 100 m od hotela
 • besplatan pristup bežičnomu internetu Wi-Fi u cijelome hotelu
 • klimatizacijski uređaj s individualnom regulacijom
 • mjenjačnica
 • garderoba za prtljagu
 • sef na recepciji
 • osoblje recepcije na raspolaganju 24 sata dnevno
 • dizalo
 • SAT TV
 • telefon s izravnim biranjem i fax
 • sobni hladnjak
 • usluge praonice rublja – pranja i glačanja rublja.

 

Aperitiv bar

Započnite dan kavom u ugodnoj atmosferi našega aperitiv-bara Hotela Central. Bar je otvoren od 08:00 do 21:00 sati.

Aperitiv

Blagovaonica

Gostima hotela uz usluge noćenja nudimo i doručak po izboru s bogatog buffet-stola, koji se poslužuje od 06:00 do 10:00 sati.

restaurant_1_htl_central

Internet kutak

Ostanite u vezi sa svijetom uz besplatan internet Wi-Fi dostupan u cijelome hotelu te besplatnu upotrebu hotelskog računala i pisača u boji.

Internet Corner

 

Automat-klub

Okušajte sreću u automat-klubu, koji se nalazi u sastavu hotela. Klub je otvoren svaki dan od 0 do 24 sata.

admiral 2

 

Parkiranje

Hotel je za goste osigurao parking u garaži Importanne centra (isključivo na najnižoj etaži -3), 100m od hotela. Cijena za hotelske goste iznosi 150 kn ( 20 €*) po danu.

Garaža

Parkiranje se plaća na recepciji hotela uz predočenje parkirne karte i vrijedi do odjave iz hotela. Parkirno mjesto nije potrebno rezervirati.

GARAzA-1

 

Opće uvjete poslovanja Hotela Central skinite na sljedećem linku – Hotel Central – opći uvjeti poslovanja.